Vwo 2 (atheneum en gymnasium)

Van de leerlingen wordt opnieuw aanpassing gevraagd: een nieuwe klas en een nieuwe afdeling. Nieuwe vakken zijn Duits, en Latijn en Grieks voor het gymnasium. De verschillen tussen havo en vwo zijn in het begin nog niet zo groot, maar in de loop van het jaar wordt er op de vwo-afdeling meer inzicht gevraagd. We vinden het belangrijk dat alle leerlingen zelfstandig leren studeren en hun tijd goed leren indelen en plannen.

De hoeveelheid huiswerk neemt namelijk toe. De begeleiding van de brugklas zetten we voort in de tweede klas. Ook in dit tweede jaar kunnen leerlingen die last hebben van faalangst of moeite hebben met sociale vaardigheden extra begeleiding krijgen. De mentor speelt uiteraard weer een grote rol in de persoonlijke begeleiding. Dat gebeurt onder ander in een ingeroosterd mentoruur, waarin ook een aantal begeleidingslessen voor de gehele klas wordt gegeven.
Naast de gewone lessen staan er ook diverse activiteiten op het programma.

Aan het begin van het cursusjaar wordt een kennismakingsdag georganiseerd met een sportprogramma in de middag. In diezelfde periode gaan de leerlingen met de sectie biologie op excursie naar het strand bij Stellendam. De sectie Klassieke Talen gaat met de gymnasiasten naar het archeologisch themapark Archeon. Zo zijn er diverse projecten van verschillende vakken. Daarnaast zijn er projecten over drugs en alcohol en seksualiteit, bedoeld om de leerling zich een mening te laten vormen over deze onderwerpen.