Beroepsgerichte opleidingen (BKL)

 

De Goudse Waarden biedt de meeste keus: de beroepsgerichte opleidingen

 

Binnen de Bovenbouw op onze scholengemeenschap kunnen de leerlingen een keuze maken uit de volgende beroepsgerichte profielen:

 

Economie en Ondernemen: binnen deze opleiding gaan de leerlingen zich o.a.verdiepen in het onderdeel administratie, commercieel, het magazijn en het secretariële gedeelte. De leerlingen kunnen zich in een bepaald onderdeel verder verdiepen om de aansluiting met het vervolgonderwijs goed vorm te geven

Deze opleiding is alleen toegangelijk voor de kaderberoepsgerichte leerweg, en mavoplus

 

Horeca, Bakkerij en Recreatie: Binnen deze opleiding maken de leerlingen kennis met de Bakkerij, de Keuken en Gastheerschap. Daarnaast is Recreatie een onderdeel van het programma.

Naast deze verplichte delen hebben de leerlingen de keuze om zich verder te verdiepen in keuzedelen om de aansluiting met het vervolgonderwijs goed vorm te geven.

Deze opleiding is voor alle leerwegen toegankelijk (Basis, Kader, mavoplus)

 

Zorg&Welzijn: Binnen deze opleiding maken de leerlingen kennis met de zorg in de breedste zin van het woord. De onderdelen Mens en activiteit, Mens en Gezondheid, Mens en Omgeving en het onderdeel Mens en Zorg zijn de basis van deze opleiding.

Naast de verplichte delen zijn er ook binnen dit profiel een aantal keuzedelen. Deze opleiding is voor alle leerwegen toegankelijk (Basis, Kader, mavoplus)

 

Bouwen, Wonen en Interieur (BWI): Binnen deze opleiding gaan de leerlingen zich bezig houden met  onderdelen als Bouwen vanaf de fundering, Bouwproces en –voorbereiding, Design en Decoratie en de module Hout- en Meubelverbindingen.

Deze opleiding is in principe alleen toegankelijk voor de leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg en de leerlingen die de kaderberoepsgerichte opleiding volgen.

 

Produceren, Installeren en Energie (PIE): Binnen deze opleiding komen de vakken Elektrotechniek, Metaaltechniek, en Installatietechniek aan bod. Een breed profiel dat veel mogelijkheden biedt voor de toekomst. Naast de verplichte delen kun je kiezen uit verschillende keuzedelen, zodat je je eigen interesse binnen PIE kunt volgen.

Deze opleiding is voor alle leerwegen toegankelijk (Basis, Kader, mavoplus)

 

Mobiliteit en Transport (MT): Binnen deze opleiding maak je kennis met de motor in de breedste zin van het woord, je leert over Transport, In de keuzedelen komt het onderdeel Verlichting uitgebreid aan de orde, Ook de onderdelen carrosserie en de wielophanging behoren tot het lesprogramma

Deze opleiding is in principe alleen toegankelijk voor de leerlingen van de basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte opleiding volgen.