Mavoplus

In de brugklas volg je naast de gewone vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde ook nieuwe vakken zoals wetenschap en technologie. Ben je nieuwsgierig, en wil je onderzoeken en ontdekken? Dat kan op de mavoplus. Naast je gewone boeken en werk je met een Chromebook of laptop, in werk- en theorieruimtes.

We zorgen ervoor dat je in de brugklas kunt ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Zo kun je je goed voorbereiden op een keuze voor een profiel en vakkenpakket in de bovenbouw.


Na de brugklas: Mavoplus; ;een inspirerende weg naar MBO of HAVO.

In september 2016 zijn we op De Goudse Waarden gestart met onze nieuwe opleiding mavo (vmbo-t/g): mavoplus. Dat betekent dat je, als je mavo gaat doen, in klas 3 naast je ‘gewone’ examenvakken een plusprogramma kiest. Er zijn twee plusprogramma’s die je kunt kiezen.

  • het mavoplus-havo programma, waarin je naast je ‘gewone’ vakken een extra theoretisch examenvak kiest. Na je examen in het vierde leerjaar ga je tot aan de zomervakantie direct door met een voorbereiding op de vierde klas havo. Zo kun je na de zomervakantie gemakkelijker instromen in 4 havo.
  • het mavoplus-mbo programma, waarin je naast je ‘gewone’ vakken een beroepsgericht vak kiest. In klas 3 en 4 krijg je dan een praktische voorbereiding op een overstap naar een mbo-opleiding op niveau 4. Na je examen krijg je een diploma mavo-t en een diploma voor het beroepsgerichte vak.

Extra ondersteuning : de trajectklas

Sommige leerlingen hebben vanuit passend onderwijs extra ondersteuning nodig. Dit doen wij onder andere vanuit “de trajectklas” waar leerlingen met een gediagnosticeerde ondersteuningsvraag voor- tijdens- en na schooltijd begeleid worden.


Weet je nog niet wat je wilt kiezen? Geen probleem, in de eerste en tweede klas laten we je met beide richtingen kennis maken, zodat je een goede keuze kunt maken voor de toekomst.

Afdelingsleiding
Dhr. W.H. Brouwer & Mvr. A. Verhoeff