Alle hulp die je nodig hebt!

Op Het Lyceum krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of zie je beren op je pad? Nergens voor nodig, samen komen we eruit. Want je bent niet alleen, op Het Lyceum.

Kennismaken

Voordat het nieuwe schooljaar begint, maak je al kennis met je mentor en je nieuwe klas. Op een woensdagmiddag in juni kom je voor het eerst naar school. Je mentor vangt je op en vertelt je van alles over de brugklas. Je ziet je nieuwe klasgenoten en iedereen stelt zich voor. Als je dan na de zomervakantie echt begint, zie je direct al bekende gezichten.

Jouw mentor

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt op school. Daarom heeft iedere klas een docent die daar extra goed voor zorgt: je mentor. Hij of zij weet wat jouw persoonlijke situatie is en volgt je ontwikkelingen op school. De mentor neemt de tijd om je zo goed mogelijk te begeleiden en de stap van de basisschool naar de brugklas zo makkelijk mogelijk te maken.
Ook geeft jouw mentor speciale lessen om de overgang van de basisschool naar onze school wat gemakkelijker te maken. Dit zijn de mentorlessen. Daar wordt aandacht besteed aan dingen die met leren te maken hebben. Bijvoorbeeld hoe je goed plant voor een toets. Ook praat je in de mentorles over de sfeer in de groep. Hoe gaan we als klas goed met elkaar om? Daar maken we samen afspraken over.

Juniormentoren

Bij elke brugklas horen ook twee juniormentoren. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw die het leuk vinden om brugklasleerlingen te helpen. Je kunt bij hen terecht met vragen. Dat kan op school, maar ook via mail of app.

hulp nodig bij het leren?

Vind je het lastig om consequent voldoende tijd aan je huiswerk te besteden? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij de lesstof van een bepaald vak?  Klik op onderstaande button en lees meer over bijlessen en het blokuur.

Het Lyceum Leert!

Online hulp voor alle onderbouwleerlingen.

Elke maandag t/m donderdag van 19.00 tot 20.00 uur zit er op Microsoft Teams een team van bovenbouwleerlingen klaar om elke vraag te beantwoorden. Dit is vooral handig tijdens het maken van huiswerk of het leren voor een toets. Kom je ergens niet uit? Dan vraag je het!

Extra ondersteuning nodig?

Natuurlijk zijn we er ook als iemand af en toe extra begeleiding nodig heeft. Op school werken veel mensen die ondersteuning kunnen bieden zoals counselors, een orthopedagoog, een remedial teacher, dyslexiecoaches en een trajectbegeleidster.
Ook heeft de school goede contacten met hulpverleners buiten school. Alles met als doel om jou de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Als je denkt dat je extra ondersteuning nodig hebt, overleg dit dan met je mentor. Die kan de juiste mensen inschakelen.

Vertrouwenscontactpersoon

Als er iets is wat je echt dwars zit op het gebied van seksuele intimidatie of ander ongewenst gedrag op school kun je terecht bij een vertrouwenscontactpersoon. Zij bieden een luisterend oor en kijken met jou welke stappen er gezet kunnen worden. De vertrouwenscontactpersonen zijn:
Mevr. A.E. van Diermen
Mevr. G.E. Keizer

Contact

met De Goudse Waarden

Christelijke Scholengemeenschap voor pro | vmbo | mavo | havo | atheneum | gymnasium | tto

Het Lyceum

mavo | havo | atheneum | gymnasium | tto
Tijdelijk adres tijdens de verbouwing:
Groen van Prinsterersingel 44
2805 TE  Gouda

Brugklaslocatie tijdens de verbouwing:
Calslaan 100
2804 RT  Gouda