GROEP 8

Welkom

Leuk dat je er bent. Via deze speciale webpagina en de website kom je meer te weten over de school. Je vindt er filmpjes, vlogs, lesjes en een tour in het nieuwe gebouw. We nodigen je uit om lekker rond te kijken. Ook organiseren wij proefles middagen en VIP-momenten. Bekijk hiervoor onze activiteitenpagina.

Veel plezier, Peter van Dijk, Voorzitter College van Bestuur

Ons onderwijs

Ons schoolaanbod

Nieuw bij de goudse waarden

Bekijk de vlog's

Proeflesjes

Kom je snel bij ons een proeflesmiddag volgen?
Of wil je gebruik maken van een VIP-moment voor jou en je ouders of verzorgers?

wil je met ons chatten?

Rechtsonderin op je scherm vind je een button naar de live-chat. Er zit een chatpanel voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

wil je met ons chatten?

Rechtsonderin op je scherm vind je een button naar de live-chat. Er zit een chatpanel voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Veelgestelde vragen

Zit jij in groep acht en denk  je na over naar welke middelbare school je wil? Een schoolkeuze maken doe je niet zomaar. Wij staan we klaar om al je vragen te beantwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel ze dan tijdens het Open Huis via de live-chat. Of stuur jouw vraag via het formulier onderaan op deze pagina. Dan beantwoorden wij je persoonlijk!

In welke klas je komt, hangt af van het advies van jouw juf of meester van groep 8. In je eerste jaar op De Goudse Waarden ga je ontdekken of dat niveau echt bij jou past. Samen kiezen we de juiste route, die precies genoeg uitdaging biedt. Als blijkt dat een ander niveau beter bij jou past, dan is overstappen altijd mogelijk. Dat gaat bij ons heel makkelijk, omdat we alle niveaus in huis hebben.

We proberen je bij klasgenoten uit groep 8 te plaatsen. Zo zie je bekende gezichten in je klas en kun je lekker samen naar school fietsen. In juni is er een kennismakingsdag waarop je je nieuwe klas zult ontmoeten.

Als we jouw aanmelding ontvangen hebben, sturen wij een bevestiging van inschrijving. Voor de meivakantie hoor je of je definitief bent geplaatst en krijg je een uitnodiging voor de kennismakingsmiddag in juni.

Jouw gratis schoolboeken kunnen worden besteld via de website van Iddink. Tijdens de kennismakingsmiddag krijg je een brief mee voor jouw ouders met bestelinformatie. Als je op tijd bestelt, worden de boeken aan het eind van de zomervakantie thuisbezorgd. In de laatste lesweek van het schooljaar lever je de boeken op school weer in. De meeste boeken die jij straks krijgt worden nu nog gebruikt en na jou gaat een nieuwe lichting brugklassers ermee aan het werk. Daarom moet je er voorzichtig mee omgaan en is het handig om je boeken te kaften.

Bij ons op school werk je met je eigen laptop. Je kunt een laptop huren bij The Rent Company of er zelf een kopen. Handig is om een laptop uit te zoeken die een accu heeft die minimaal 8 uur meegaat, niet te groot en te zwaar is en aangestuurd wordt door Microsoft.

We willen graag dat je je snel thuis voelt op onze school. In de eerste schoolweek zullen we vooral tijd nemen om samen het schooljaar op te starten. Met je klas doe je allerlei classbuildingsactiviteiten. Leerlingen van onze lyceumlocatie gaan in de tweede of derde week op brugklaskamp. Zo leer je elkaar goed kennen en krijg je een goede sfeer in de klas.

Tja… wat is veel. Wat de één veel vindt, vindt de ander weinig. Alle docenten op De Goudse Waarden weten hoeveel huiswerk zij kunnen geven om de leerstof goed en binnen een bepaalde tijd onder de knie te krijgen. Van je mentor krijg je les in het plannen en organiseren van je huiswerk. Als je moeite hebt om dit tempo bij te houden, is het belangrijk dat je dit met je mentor bespreekt. Als het nodig is, kan via de mentor bijvoorbeeld extra steun worden geregeld. Meer daarover lees je op onze pagina over begeleiding. 

In SOMtoday, onze digitale leeromgeving, kun je altijd zien wat het huiswerk is. Ook kunnen jij en je ouders hier je cijfers en (eventuele) absentie bekijken. In SOMtoday vind je ook de link naar digitaal lesmateriaal. In de eerste week van het nieuwe schooljaar zal je mentor uitleggen hoe alles werkt.

Natuurlijk zijn we er ook als je af en toe extra begeleiding nodig hebt. Op school werken veel mensen die ondersteuning kunnen bieden zoals counselors, een orthopedagoog, een remedial teacher, dyslexiecoaches en een trajectbegeleidster. Ook heeft de school goede contacten met hulpverleners buiten school. Alles met als doel om jou de juiste begeleiding te kunnen bieden. Op deze pagina lees je hier meer over.

Je eerste aanspreekpunt is je mentor. Daar kun je terecht met al je vragen. Deze mentor leer je tijdens de kennismakingsdagen en aan het begin van het schooljaar kennen. Je kunt altijd met vragen bij de mentor terecht.

Jouw mentor geeft ook speciale lessen om de overgang van de basisschool naar onze school wat gemakkelijker te maken. Dat zijn de mentorlessen. Daar wordt aandacht besteed aan dingen die met leren te maken hebben. Bijvoorbeeld hoe je goed plant voor een toets. Ook praat je in de mentorles over de sfeer in de groep. Hoe gaan we als klas goed met elkaar om? Daar maken we samen afspraken over.

Ook de conciërges zijn goed in het beantwoorden van vragen. Is je band lek? Ben je je rugzak kwijt? Of vind je de weg naar je lokaal niet? Vraag het aan een van de conciërges!

Op de middelbare school krijg je een eigen kluisje waar je al je spullen in kunt opbergen. Jouw eigen kluisje is een veilige plek voor persoonlijke spullen. Bewaar je waardevolle spullen in je kluisje. Je kan je jas ophangen aan de kapstok of eventueel in je kluisje bewaren. Een tip van onze leerlingen is om de boeken voor de uren tot de pauze in je tas mee te nemen en de rest in je kluisje te leggen. Je rugzak is dan minder zwaar en in de pauze pak je de boeken uit je kluisje die je nodig hebt voor de volgende lesuren.

Iedere leerling heeft een persoonlijk lesrooster. In jouw persoonlijk lesrooster zie je per dag welke les of activiteit je hebt. Naast de gewone lesweken zijn er namelijk ook activiteitendagen en toetsweken. Je rooster vind je in de Zermelo-app.

Als een docent langere tijd ziek blijft, proberen we zo snel mogelijk een vervanger te vinden. Als dat niet lukt, lossen we de zaak intern op.Het kan voorkomen dat een docent afwezig, bijvoorbeeld door ziekte of vanwege een studiedag. De roostermakers maken elke ochtend het best mogelijke rooster. Zo kan het voorkomen dat je eerder uit bent of je hebt een tussenuur, dan kun je werken aan je schoolwerk in de mediatheek of gezellig met je klasgenoten in de aula chillen. De wijzigingen voor het 1e t/m 4uur kun je voor het begin van het 1e uur bekijken via Zermelo (Ons roosterprogramma). Als er wijzigingen zijn voor de andere uren van de dag, kun je deze tijdens de kleine en grote pauze bekijken. TIP: Check altijd je rooster voordat je naar school fietst. 

Als een docent langere tijd ziek blijft, proberen we zo snel
mogelijk een vervanger te regelen. Als dat niet lukt dan lossen we het intern op. 

Iedere dag zijn er vaste pauzemomenten. Je hebt dan de tijd om wat te eten, lekker uit te waaien op het plein, of gezellig te kletsen in de aula. Je kunt je eigen brood en drinken van thuis meenemen. Broodtrommel vergeten? Geen probleem. In onze Gezonde-Schoolkantine kun je alles kopen voor een lekkere en verantwoorde lunch.

Op de website vind je de button naar onze superhandige schoolwiki. Daar vind je nog veel meer informatie over De Goudse Waarden. Via de slimme zoekfunctie kun je snel jouw gezochte informatie vinden.

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.