vmbo GL

begeleiding

Op De Goudse Waarden krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of zie je beren op je pad? Nergens voor nodig, samen komen we eruit. Want je bent niet alleen.

kennismaking

Voordat het nieuwe schooljaar begint, maak je al kennis met je mentor en je nieuwe klas. Op een woensdagmiddag in juni kom je voor het eerst naar school. Je mentor vangt je op en vertelt je van alles over de brugklas. Je ziet je nieuwe klasgenoten en iedereen stelt zich voor. Als je dan na de zomervakantie echt begint, zie je direct al bekende gezichten.

jouw eigen mentor

Om je te helpen bij jouw overstap van de basisschool naar de middelbare school, staan er iedere week mentorlessen op het programma.  Dan werk je samen met je klas aan drie thema’s. Bij het thema “Ik ben…” zijn er leuke activiteiten om je klasgenoten beter te leren kennen en werken aan vragen en projecten rond actuele thema’s. Bij “Ik leer…” helpen we je met het plannen en maken van huiswerk en krijg je krijgt tips en tricks om beter te kunnen leren. Ten slotte is er nog het thema “Ik kan…” Hier werk je aan de hand van een checklist aan jouw leerdoelen voor het schooljaar.

Mentorgesprekken

Drie keer per jaar ga je met je ouders en je mentor rond de tafel. Tijdens deze voortgangsgesprekken bespreken we met elkaar hoe het met jou en je studieresultaten gaat. Ook worden de projecten, opdrachten en andere documenten die je tijdens je mentorlessen hebt gemaakt besproken.

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.