ATHeneum/ Gymnasium/tto

Weet jij al dat je naar het atheneum of het gymnasium wilt? Leuk! De lessen zijn afgestemd op de leerlingen die goed kunnen leren en die het leuk vinden om ergens dieper over na te denken. We discussiëren met elkaar, leren nieuwe talen, ontdekken alles over wiskunde en scheikunde en pluizen de krant uit om te begrijpen wat economie is en betekent.

wat is het verschil tussen
atheneum en gymnasium?

Alle leerlingen maken in de brugklas kennis met de klassieke taal en cultuur bij het vak Latijn. Met Latijn kun je verder op het gymnasium. Kies je niet voor Latijn dan ga je verder op het atheneum. Er is geen niveauverschil tussen atheneum en gymnasium. Het enige verschil is dat je op het gymnasium een aantal vakken extra krijgt: klassieke culturele vorming en Latijn. Op het gymnasium moet je ook in een van de twee klassieke talen eindexamen doen.

NA DE BRUGKLAS

Aan het eind van het derde leerjaar kies je uit een van de profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. Daarin komen verplichte vakken, profielvakken en vakken die je vrij kunt kiezen uit het aanbod van de school samen.

Snel naar

Wat ga je leren?

Hoe lang 
duurt het atheneum of gymnasium?

0
Jaar
Wat voor vakken
krijg je?

wat zijn de examenprofielen

Bij NXT ga jij helemaal ontdekken wat jij het leukst vindt om te doen. En omdat De Goudse Waarden beschikt over praktijklokalen kun je ook echt met je handen aan de slag!

Elke vrijdag NXT
ga jij de uitdaging aan?

We sluiten de week op een bijzondere manier af. Elke vrijdag dagen we jou uit tijdens NXT. Geen reguliere lessen, maar een dag dat jij aan de slag gaat met uitdagende projecten en activiteiten. Je past direct jouw kennis toe in échte situaties. Het aanbod is heel divers zoals bijvoorbeeld: sport, techniek, kunst, koken, hout bewerken, en nog veel meer. Je maakt met alles kennis en jij geeft aan waar je meer over wilt weten. Het is tenslotte jouw toekomst. Ook op de andere schooldagen heb jij wat te kiezen. Het laatste uur van de dag is ingeroosterd als een keuze-uur. In dit uur kan jij zelf kiezen welk vak je extra wilt volgen. En als je die keuze moeilijk vindt, dan helpt je mentor je hierbij.

Begeleiding

Op De Goudse Waarden krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of denk je dat het lastig wordt? Nergens voor nodig, samen komen we eruit. Bij de start van het jaar word je bijvoorbeeld gekoppeld aan een mentor. Hij of zij weet wat jouw persoonlijke situatie is en volgt je ontwikkelingen op school. De mentor neemt de tijd om je zo goed mogelijk te begeleiden en de stap van de basisschool naar de brugklas zo makkelijk mogelijk te maken.

excellent onderwijs

De Goudse Waarden biedt leerlingen diverse mogelijkheden om hun talenten zo goed mogelijk te ontplooien met een diploma op maat of door bijvoorbeeld mee te doen aan wedstrijden. klik hieronder om meer informatie over ons excellent onderwijs te lezen.

 

Tweetalig onderwijs

Ons tweetalig onderwijs neemt je mee de wijde wereld in, letterlijk en figuurlijk. Al in de brugklas is er een driedaagse uitwisseling met een school in België, in de tweede klas heb je  een uitwisseling van een week met Madrid en in de bovenbouw kies je zelf een bestemming voor je maatschappelijke stage. Drie reizen, dus drie keer ervaring opdoen! Je Engels wordt echt een stuk beter door deze vorm van leren, daar kun je later je voordeel mee doen.

Kunst & cultuur

Muzikale en creatieve leerlingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Bijna letterlijk, als je kijkt naar alle mooie muurschilderingen in het gebouw. Doe mee met onze muziekavonden, toneelavonden of musicals. Of kies beeldende vorming of muziek als examenvak.

In de spotlights

Muzikale en creatieve leerlingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Bijna letterlijk, als je kijkt naar alle mooie muurschilderingen in het gebouw. Doe mee met onze muziekavonden, toneelavonden of musicals. Of kies beeldende vorming of muziek als examenvak.

Onze muziekavonden

Op muzikaal of acteergebied is er veel te beleven. Al veertig jaar is onze muziekavond een begrip in de regio! Vanaf de audities in november tot de muziekavonden in december bruist de school van muziek. Wist je dat de Handsome Poets en Pip Alblas hun carrière zijn gestart op ons podium? En dat Tim van Esch, de zanger van de Handsome Poets, vorig jaar coaching heeft gedaan voor de muziekavond?

Musical en toneel

In het vroege voorjaar wordt er wekelijks en soms dagelijks geoefend voor de toneel- (of musical-) avonden. Musicals als Mama Mia, Ja zuster, nee zuster, maar ook klassiekers zoals Troje zijn hoogtepunten waar we ieder jaar naar uitkijken!

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.