Nieuwbouw

Vanaf start schooljaar is er een nieuw gebouw voor leerlingen van mavo, havo en vwo. Het gebouw is duurzaam, ruim van opzet en modern ingericht.

Onze school aan de Heemskerkstraat wordt de komende tijd verbouwd tot een modern, fris en bijna energieneutraal gebouw. Bij het ontwerp van het nieuwe gebouw en de inrichting is vooral rekening gehouden met het comfort zodat leerlingen met veel  plezier naar school gaan.  Met mooi weer zijn er heerlijke plekjes op het buitenterrein of op de brede toegangstrappen. Zo is er een ruime hal, zijn er brede gangen en komt er zowel voor de onderbouw als voor de bovenbouw een eigen mediatheek.

Er is veel ruimte om zelfstandig aan het werk te gaan. Op alle verdiepingen zijn individuele zelfstudieplekken en is er veel ruimte voor groepswerk om samen aan projecten te werken. Naast de diverse leslokalen is er een groot atelier, een ruim muzieklokaal met eigen geluidsstudio’s en een ècht BiNaS lab. De sportzalen worden ook hypermodern en zijn van alle gemakken voorzien. De aula wordt een lichte ruimte en heeft een directe verbinding naar buiten en is tevens voorzien van alle moderne technieken om tot  een heuse theaterzaal te transformeren.

Ben je benieuwd hoe het eruit komt te zien? Bekijk dan voor een preview het filmpje.

EEN VIRTUELE TOUR

We nodigen je uit om rond te kijken in ons nieuwe gebouw. Je kunt diverse ruimtes bekijken en  roteren. Via video’s en pop-up teksten kom je meer te weten over het nieuwe gebouw. Kijk rustig rond en ontdek  waarom het nieuwe gebouw zo leuk en interessant voor onze leerlingen is.

Sfeerimpressie

Aula

Gang met zelfstudieplekken

Schoolplein

Sfeerimpressie

Aula

Gang met zelfstudieplekken

Schoolplein

Zelfstudie-ruimte

Aula

In deze grote ruimte ga je van alles beleven. Hier wordt muziek gemaakt of toneel gespeeld. We hebben daar een gaaf podium en professionele geluidsinstallatie voor. De nieuwste geluidsinstallatie | licht. Wat doet DGW met muziek (maken) binnen of naast de lessen (voor talenten)

In de pauze kun je hier met je vrienden je lunch opeten. In de aula zal het altijd actief zijn toch(?), wat is er te doen (ook werken dacht ik?)

Als het zonnig weer is, staan de deuren (open verbinding naar buiten) op zodat je ook lekker op een tuinbank kunt zitten of in het gras kunt liggen.

Gang

Zo zien de meeste gangen eruit. Valt je op hoe licht ze zijn? Dan komt weer door de grote hoeveelheid ramen. Door het energiezuinige klimaatsysteem is het in de lokalen nooit te warm of te koud.
Aan de lokalen zitten werkplekken vast. Handig als jij een zelfstandige opdracht wilt doen, terwijl andere klasgenoten uitleg volgen. Via het raam kun je met de klas contact houden.Oplaadpunten. Zelfstandige studieruimte.

Hoek

Het zal je opvallen dat ons schoolplein eigenlijk wel ‘schooltuin’ zou kunnen heten. Dat past bij ons milieuvriendelijke en duurzame gebouw en … het is ook veel gezelliger om in een pauze in het groen te zitten. Wellicht ook een voorbeeld(en) bij duurzaam geven. Bij het maken van vlogs met leerlingen kwam naar voren dat er leerlingen zijn die dit gaaf vinden aan het nieuwe gebouw (maatschappelijke betrokkenheid vanuit leerlingen😉). Heb je al ontdekt wat er met de trap aan de hand is? Er loopt een schuine opgang zigzag door heen. Hierdoor kunnen leerlingen in een rolstoel niet alleen makkelijk de school binnenkomen, maar in pauzes ook tussen hun klasgenoten zitten. Want dat is De Goudse Waarden: iedereen is welkom, hoort erbij en mag zichzelf zijn. Kunnen we er stiekem iets meer over zeggen want dit kan niet alleen met een schuine opgang zichtbaar zijn. Gendertoiletten bijvoorbeeld(?) Haha ik zeg maar iets.

Zelfstudie

Zo zien de meeste gangen eruit. Valt je op hoe licht ze zijn? Dan komt weer door de grote hoeveelheid ramen. Door het energiezuinige klimaatsysteem is het in de lokalen nooit te warm of te koud. Aan de lokalen zitten werkplekken vast. Handig als jij een zelfstandige opdracht wilt doen, terwijl andere klasgenoten uitleg volgen. Via het raam kun je met de klas contact houden. Oplaadpunten. Zelfstandige studieruimte

Trap

Het zal je opvallen dat ons schoolplein eigenlijk wel ‘schooltuin’ zou kunnen heten. Dat past bij ons milieuvriendelijke en duurzame gebouw en … het is ook veel gezelliger om in een pauze in het groen te zitten. Wellicht ook een voorbeeld(en) bij duurzaam geven. Bij het maken van vlogs met leerlingen kwam naar voren dat er leerlingen zijn die dit gaaf vinden aan het nieuwe gebouw (maatschappelijke betrokkenheid vanuit leerlingen😉). Heb je al ontdekt wat er met de trap aan de hand is? Er loopt een schuine opgang zigzag door heen. Hierdoor kunnen leerlingen in een rolstoel niet alleen makkelijk de school binnenkomen, maar in pauzes ook tussen hun klasgenoten zitten. Want dat is De Goudse Waarden: iedereen is welkom, hoort erbij en mag zichzelf zijn. Kunnen we er stiekem iets meer over zeggen want dit kan niet alleen met een schuine opgang zichtbaar zijn. Gendertoiletten bijvoorbeeld(?) Haha ik zeg maar iets.