MAVO/havo/atheneum/
gymnasium/TTO

MAVO/havo/atheneum/
gymnasium/TTO

Wanneer je bij De Goudse Waarden kiest voor mavo, havo of vwo sluit je de week op een bijzondere manier af met het NXT programma. Bij NXT geen reguliere lessen, maar een dag dat jij werkt aan jouw eigen uitdagende projecten en activiteiten.

Zo ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dit noemen wij ook wel je hard skills en soft skills. Deze vaardigheden ga je ook weer toepassen tijdens de reguliere lessen en in jouw dagelijkse leven.

NXT is op vrijdag en dan ga je aan projecten werken. Je leert om te overleggen, samen te werken en te presenteren. Je mag zelf kiezen aan welke projecten je wilt werken. De projecten kunnen over techniek, kunst of sport gaan.

Wat ga je leren?

Aan de hand van opdrachten zul je vaardigheden moeten toepassen of ontwikkelen. Denk aan de vaardigheid om jouw werk af te kunnen maken en het omgaan met tegenslagen als het niet lukt. Je gaat werken aan planningsvaardigheden. Leren organiseren, of om te gaan met deadlines. Je formuleert doelen, werkt samen en lost problemen op. Ten slotte ga je evalueren: is het gelukt wat ik wilde bereiken? En ga je reflecteren: hoe heb ik het gedaan?

Het programma

In de ochtend werk je aan jouw projecten. Binnen een thema werk je aan leuke en inspirerende opdrachten die onderdeel zijn van onze maatschappij. Je kiest zelf waaraan jij wilt werken.

Er zijn vier thema’s die centraal staan:

De ander en ik

(periode 1)

Jezelf ontdekken

(periode 2)

Mijn plek in de samenleving

(periode 3)

Werken aan een duurzame aarde

(periode 4)

De middag start met het mentoraat. Hier leer je om te plannen en zelfstandig te werken aan een weektaak of huiswerk. Eigenlijk word je dan gecoacht. De rest van de middag kun je een keuze maken uit allerlei activiteiten. Het aanbod is heel divers. Leer bijvoorbeeld Chinees, werk aan jouw kunstproject Make Do of kies voor extra sport.  En op onze vmbo-locatie kun je aan de slag met techniek, koken, en hout bewerken.

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over NXT, wat je precies gaat doen, waar je uit kunt kiezen of anders, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.