VMBO BASIS/KADER​

Heb jij een vmbo-basis of -kader advies? En hou je ervan om dingen in de praktijk te doen? Dan is de Goudse Waarden de perfecte keuze. Want we leren je de lesstof die je moet kennen en je doet praktijkervaring op in mooie, levensechte lokalen. Naast de lesboeken gebruik je daar je laptop voor. Ook iedereen die jou begeleidt zorgt ervoor dat het zo leuk mogelijk blijft: ze gaan op zoek naar wat je het beste kunt en waar je het meest plezier in hebt. Want wat je ook gaat doen na schooltijd, de wereld heeft behoefte aan mensen zoals jij!

Wat ga je leren?

We maken je klaar voor een opleiding aan het mbo of misschien wel voor de havo als je dat zou willen. Je kunt de eerste twee jaar natuurlijk al veel zien van de richtingen die je kunt kiezen, maar je werkt ook gewoon aan Engels, Nederlands, techniek, informatiekunde, verzorging en allemaal andere leuk vakken zodat je goed voorbereid bent op de bovenbouw. Daarna kies je een richting die het beste bij je past om de laatste twee jaar mee verder te gaan.

Hoe lang duurt
VMBO basis/kader?

0
Jaar
Wat voor vakken
krijg je?

Welke examenprofielen zijn er?

welk
examenprofiel
kies jij?

Bij De Goudse Waarden hebben we een breed aanbod aan beroepsprofielen. In het eerste en tweede leerjaar krijg je de tijd om met alle mogelijkheden kennis te maken. Daarna kies je een van de twee richtingen: Tech of Health. Wil jij je volledig richten op de toekomst dan is Future misschien iets voor jou. Deze opleiding start al in de brugklas.

TecH

Bij Tech kom je alles te weten over printplaten, houtbewerking verschillende soorten metaal en lasnaden. Ben je creatief en wil je mooie dingen maken waar mensen iets aan hebben of waar ze naar kunnen kijken? Werk je graag met hout en metaal en repareer je graag apparaten zodat iets niet in de prullenbak verdwijnt maar een tweede leven krijgt. Dan is onze vmbo-opleiding Tech echt iets voor jou!

bouwen, wonen & interieur

Je leert alles wat met bouwen te maken heeft: van ontwerp tot product. We gaan bouwen vanaf de fundering, zien het bouwproces, gaan aan de slag met design en decoratie en leren hout- en meubelverbindingen te maken.

mobiliteit &
transport

De motor heeft geen geheimen meer voor je, na het volgen van dit profiel. Je leert nog veel meer, van het repareren van een fiets en een motor, tot het plannen van een route voor een vrachtwagen en het afstellen van lampen. Je handen uit je mouwen.

PRODUCEREN, INSTALLEREN EN ENERGIE

Bij Produceren, installeren en energie komen de vakken elektrotechniek, metaaltechniek en installatietechniek samen. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar zitten. Je leert deze ook te tekenen en het product zelf te maken.

health

Vind je het leuk om met kinderen of ouderen te werken? Of zieken te verzorgen? Ben je graag bezig met beauty, haar en make-up? Of vind je gezond leven en eten best belangrijk? Dan kun je bij  Health vast je draai vinden. Bij Health kun jij mensen echt gaan helpen!

ZORG &
WELZIJN

Bij Zorg & Welzijn leer je voor beroepen waarin je met mensen werkt en voor mensen zorgt. Geduld, goed kunnen luisteren en samenwerken zijn heel belangrijk. Zorg & Welzijn is een breed profiel waarbij je later nog alle kanten uit kunt. Van kapper of manicure tot verzorgende in een woonzorgcentrum of kinderdagverblijf. 

KEUZEVAK: HORECA, BAKKERIJ & RECREATIE

Vind je gezond eten best belangrijk en sta je vaak in de keuken te bakken of te koken? Misschien wil je wel in een restaurant of het toerisme gaan werken. Kies dan bij Health voor dit keuzevak.

KEUZEVAK: ECONOMIE &
ONDERNEMEN

Vind je het leuk om in een winkel te werken of op een kantoor? Of droom je ervan om je eigen zaak te beginnen? Je leert het bij ons als je dit keuzevak bij Health kiest.

future

Heb jij zin in een uitdaging en wil je graag je handen uit de mouwen steken met ICT en techniek? Onze nieuwste opleiding  is bedoeld voor leerlingen met vmbo-advies die een tikkeltje eigenwijs zijn en van nieuwe dingen houden.

WERKEN AAN JE TOEKOMST

Bedrijven zitten te springen om jonge vakmensen, dus met een mbo-diploma is er volop werk voor jou! Bijvoorbeeld als automonteur, politieagent, tandartsassistent, fotograaf of wegenbouwer. Het enige dat jij nog hoeft te doen is te kiezen wat je het leukst vindt om te doen of te kijken waar je goed in bent. En daar helpen we je natuurlijk bij!

Begeleiding

Op De Goudse Waarden krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of denk je dat het lastig wordt? Nergens voor nodig, samen komen we eruit. Bij de start van het jaar word je bijvoorbeeld gekoppeld aan een mentor. Hij of zij weet wat jouw persoonlijke situatie is en volgt je ontwikkelingen op school. De mentor neemt de tijd om je zo goed mogelijk te begeleiden en de stap van de basisschool naar de brugklas zo makkelijk mogelijk te maken.

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.