havo/vwo/tto

Met een havo of vwo-advies kun je terecht bij deze richting. We gaan op zoek naar uitdagingen voor de leerlingen die daar behoefte aan hebben en bieden de stof op twee niveaus aan. Je leert elkaar kennen en ziet ook al een beetje wie jij zelf bent in de groep. Het is ook mogelijk om deze route als tweetalig onderwijs te volgen. Omdat de Goudse Waarden zo open is en iedereen er welkom is, zullen we er extra op letten dat alle leerlingen zich ook prettig voelen.

 
Het eerste jaar kijken we samen met jou naar de beste route: wordt het de havo of ga je iets meer de theoretische kant op en kies je voor het vwo? Geen zorgen, we helpen je om de beste keuze te maken en luisteren ook goed naar wat je wil!
 

NA DE BRUGKLAS

Aan het eind van het derde leerjaar van havo en vwo kies je uit een van de profielen: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. Daarin komen verplichte vakken, profielvakken en vakken die je vrij kan kiezen uit het aanbod van de school samen.

 

Snel naar

Wat ga je leren?

Hoe lang 
duurt HAVO OF Vwo?

0
Jaar
Wat voor vakken
krijg je?

Welke examenprofielen zijn er

Bij NXT ga jij helemaal ontdekken wat jij het leukst vindt om te doen. En omdat De Goudse Waarden beschikt over praktijklokalen kun je ook echt met je handen aan de slag!

Elke vrijdag NXT
ga jij de uitdaging aan?

We sluiten de week op een bijzondere manier af. Elke vrijdag dagen we jou uit tijdens NXT. Geen reguliere lessen, maar een dag dat jij aan de slag gaat met uitdagende projecten en activiteiten. Je past direct jouw kennis toe in échte situaties. Het aanbod is heel divers zoals bijvoorbeeld: sport, techniek, kunst, koken, hout bewerken, en nog veel meer. Je maakt met alles kennis en jij geeft aan waar je meer over wilt weten. Het is tenslotte jouw toekomst. Ook op de andere schooldagen heb jij wat te kiezen. Het laatste uur van de dag is ingeroosterd als een keuze-uur. In dit uur kan jij zelf kiezen welk vak je extra wilt volgen. En als je die keuze moeilijk vindt, dan helpt je mentor je hierbij.

Begeleiding

Op De Goudse Waarden krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of denk je dat het lastig wordt? Nergens voor nodig, samen komen we eruit. Bij de start van het jaar word je bijvoorbeeld gekoppeld aan een mentor. Hij of zij weet wat jouw persoonlijke situatie is en volgt je ontwikkelingen op school. De mentor neemt de tijd om je zo goed mogelijk te begeleiden en de stap van de basisschool naar de brugklas zo makkelijk mogelijk te maken.

excellent onderwijs

De Goudse Waarden biedt leerlingen diverse mogelijkheden om hun talenten zo goed mogelijk te ontplooien met een diploma op maat of door bijvoorbeeld mee te doen aan wedstrijden. klik hieronder om meer informatie over ons excellent onderwijs te lezen.

 

Tweetalig onderwijs

Ons tweetalig onderwijs neemt je mee de wijde wereld in, letterlijk en figuurlijk. Al in de brugklas is er een driedaagse uitwisseling met een school in België, in de tweede klas heb je  een uitwisseling van een week met Madrid en in de bovenbouw kies je zelf een bestemming voor je maatschappelijke stage. Drie reizen, dus drie keer ervaring opdoen! Je Engels wordt echt een stuk beter door deze vorm van leren, daar kun je later je voordeel mee doen.

Kunst & cultuur

Muzikale en creatieve leerlingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Doe mee met onze muziekavonden, toneelavonden of musicals. Of kies beeldende vorming of muziek als examenvak.

In de spotlights

Muzikale en creatieve leerlingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Bijna letterlijk, als je kijkt naar alle mooie muurschilderingen in het gebouw. Doe mee met onze muziekavonden, toneelavonden of musicals. Of kies beeldende vorming of muziek als examenvak.

Onze muziekavonden

Op muzikaal of acteergebied is er veel te beleven. Al veertig jaar is onze muziekavond een begrip in de regio! Vanaf de audities in november tot de muziekavonden in december bruist de school van muziek. Wist je dat de Handsome Poets en Pip Alblas hun carrière zijn gestart op ons podium? En dat Tim van Esch, de zanger van de Handsome Poets, een jaar coaching heeft gedaan voor de muziekavond?

Musical en toneel

In het vroege voorjaar wordt er wekelijks en soms dagelijks geoefend voor de toneel- (of musical-) avonden. Musicals als Mama Mia, Ja zuster, nee zuster, maar ook klassiekers zoals Troje zijn hoogtepunten waar we ieder jaar naar uitkijken!

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.