Stages zijn belangrijk bij het praktijkonderwijs. Daarom begin je daar al in de tweede klas mee. Je blijft dan nog wel op school. Zo werk je mee met de conciërge, in de aulakeuken en je helpt de docenten en administratie. Vanaf het derde leerjaar ga je buiten school stage lopen bij diverse bedrijven. Samen kiezen we iets dat zo goed mogelijk past bij jouw interesses. Onze stagebegeleiders coachen je hierbij met als uiteindelijk doel: een vaste baan.

DE GOUDSE WAARDEN WERKT MET DE BORISLIJN

Wat is de BorisLijn?
De BorisLijn helpt jou eerst een stage en later een baan in de buurt te vinden. Bedrijven willen heel graag leerlingen uit het praktijkonderwijs als stagiair en later als werknemer. Bij deze bedrijven kun je vaak veel leren. Je kunt er certificaten halen: een bewijs waarop staat wat je hebt geleerd en wat je kunt. Je kunt tijdens je opleiding steeds meer certificaten halen. Zo kom je steeds een stapje verder.

Wat leer ik dan?
Je leert alles wat je nodig hebt om een goede stage te kunnen lopen. Hoe los ik problemen op? Hoe zorg ik dat ik op tijd op mijn werk kom? Hoe vraag ik om hulp als ik iets niet weet? Samenwerken, hoe doe ik dat? Wat je op school leert over je stage helpt je later om een leuke baan te vinden die bij jou past. Dit zorgt ervoor dat jij over een paar jaar je eigen geld gaat verdienen en goed voor jezelf kunt zorgen.

 

wat ga je doen?

STAGE IN HET TWEEDE LEERJAAR

Tijdens het 2e leerjaar loop je interne stage. Dit doe je bij docenten, conciërges, administratiepersoneel en overig onderwijsondersteunend personeel. Je leert zo de algemene arbeidsvaardigheden kennen.

STAGE IN HET DERDE LEERJAAR

in klas drie ga je één dag per week stage lopen buiten de school. Dit gebeurt bij door de school erkende leerbedrijven waarmee de school een goede samenwerking kent. Je doet dit bij erkende leerbedrijven en maakt kennis met de verschillende vakgebieden.

STAGE IN HET VIERDE EN VIJFDE LEERJAAR

In leerjaar vier en vijf wordt de stage een steeds belangrijker onderdeel van jouw opleiding. Langzaamaan ga je van twee naar drie dagen stage. Daarnaast volg je een branchegerichte opleiding waarbij je vaardigheden leert die nodig hebt om jouw (stage)werk goed te kunnen uitvoeren.

STAGEVERDIEPING EN
BRANCHEGERICHTE CERTIFICATEN

Leerlingen uit het derde en vierde leerjaar kunnen op de verschillende afdelingen van het vmbo aan ‘stageverdieping’ doen. Hierbij train je vaardigheden die je nodig hebt op je stage. Denk maar aan een training om te werken met een kassa, in de haarverzorging, als monteur of in de horeca.
Al deze lessen ronden we af met een branchegericht certificaat. Met deze certificaten vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

 

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.