Missie & Visie

Het verhaal van
De Goudse Waarden

Onze missie bestaat uit drie kernwaarden die ons elke dag helpen met ons doel: samen een betere wereld bouwen.

IEDEREEN IS WELKOM​

De Goudse Waarden is een christelijke school. Dit betekent voor ons dat iedereen op onze school erbij hoort, meetelt en zichzelf mag zijn. Wat je onderwijsadvies, identiteit, achtergrond of religie ook is; jij hoort er helemaal bij op onze school!

Dat is onze eerste kernwaarde en hierdoor lopen er veel verschillende mensen op onze school rond. Tijdens onze dagopeningen en vieringen gaan we met elkaar in gesprek over zingeving en over betekenisvolle verhalen (zoals die ook in de bijbel staan) of over kunst en filosofie. We willen elkaar niet overtuigen, maar wel elkaar goed begrijpen en van elkaar leren.

Jij mag het zeggen

Je tijd op school is als een reis, waarin je zelf je weg bepaalt. Je leraren inspireren je en helpen je verder als je vastloopt. Ook laten we je onderweg van alles leren: Niet alleen kennis en vaardigheden voor je toekomst, maar ook kennis over jezelf (wie ben ik? waar ben ik goed in en wat vind ik interessant?) over anderen, over de samenleving en over het werken aan een duurzame aarde. Maar het blijft uiteindelijk jouw persoonlijke reis waarin je aan jouw toekomst en jouw wereld werkt. Dat is onze tweede kernwaarde.

EEN HEEL GOEDE SFEER.

Onze derde kernwaarde gaat over hoe we met elkaar omgaan. Een goede sfeer op school is voor ons heel belangrijk. Hierin staan humor en liefde centraal. En hier werken we iedere dag aan; door de manier waarop we met elkaar omgaan en door met elkaar in gesprek te gaan als er iets misgaat. Alleen op die manier kunnen we realiseren wat bij ons in alles voorop staat: samen een betere wereld bouwen.