mavo/havo

In de mavo/havo brugklas kun je met het mavo (vmbo-t) of mavo/havo-advies op zoek naar de beste match. Samen met je medeleerlingen, je docenten, mentor en andere begeleiders bouw je aan een stevige basis. Je krijgt extra hulp om te kunnen plannen en kunnen leren.

Je krijgt les op twee niveaus. Haal je een wat hoger niveau en gaat het je goed af: dan stroom je aan het eind van de brugklas door naar de havo-klas. Vind je leren leuk maar hen je iets meer tijd nodig voor opdrachten of vind je leren gewoon helemaal niet zo leuk: dan ga je aan het eind van de brugklas door naar de mavo-klas. We hebben voor leerlingen met een gl/tl-advies ook een aparte mavo-brugklas.

Maar wat als je gedurende het jaar bedenkt dat je eigenlijk meer met je handen aan de slag wilt? Dat is dan ook geen probleem. Je kunt dan doorstromen naar onze kb/gl of kb/tl klas. Want dat is het mooie van De Goudse Waarden: wij hebben alles in huis!

na de brugklas

Na de brugklas ga je verder op je eigen niveau en op je eigen tempo. In het tweede jaar van de mavo en in het derde jaar van de havo kies je uit examenprofielen. Voor de havo ziet dat er zo uit: Cultuur en Maatschappij, Economie en Maatschappij, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. Daarin komen verplichte vakken, profielvakken en vakken die je vrij kan kiezen uit het aanbod van de school samen. Mavoleerlingen kunnen kiezen uit: Techniek, Zorg & Welzijn, Economie of Groen/landbouw. Vanaf leerjaar 3 ga je op de mavo aan de slag met het nieuwe Praktijkgerichte Programma (PGP).

Snel naar

uitgelicht

Wat ga je leren?

Hoe lang duurt
de MAVO?

0
Jaar

Hoe lang duurt
de Havo?

0
Jaar
Wat voor vakken
krijg je?

wat zijn de examenprofielen

MAVO
HAVO

Bij NXT ga jij helemaal ontdekken wat jij het leukst vindt om te doen. En omdat De Goudse Waarden beschikt over praktijklokalen kun je ook echt met je handen aan de slag!

Elke vrijdag NXT
ga jij de uitdaging aan?

We sluiten de week op een bijzondere manier af. Elke vrijdag dagen we jou uit tijdens NXT. Geen reguliere lessen, maar een dag dat jij aan de slag gaat met uitdagende projecten en activiteiten. Je past direct jouw kennis toe in échte situaties. Het aanbod is heel divers zoals bijvoorbeeld: sport, techniek, kunst, koken, hout bewerken, en nog veel meer. Je maakt met alles kennis en jij geeft aan waar je meer over wilt weten. Het is tenslotte jouw toekomst. Ook op de andere schooldagen heb jij wat te kiezen. Het laatste uur van de dag is ingeroosterd als een keuze-uur. In dit uur kan jij zelf kiezen welk vak je extra wilt volgen. En als je die keuze moeilijk vindt, dan helpt je mentor je hierbij.

Begeleiding

Op De Goudse Waarden krijg je alle hulp die je nodig hebt. Kun je het alleen? Dat mag natuurlijk ook! Maar heb je vragen, is iets niet helemaal duidelijk of denk je dat het lastig wordt? Geen zorgen, samen komen we eruit. Bij de start van het jaar word je bijvoorbeeld gekoppeld aan een mentor. Hij of zij weet wat jouw persoonlijke situatie is en volgt je ontwikkelingen op school. De mentor neemt de tijd om je zo goed mogelijk te begeleiden en de stap van de basisschool naar de brugklas zo makkelijk mogelijk te maken.

excellent onderwijs

De Goudse Waarden biedt leerlingen diverse mogelijkheden om hun talenten zo goed mogelijk te ontplooien met een diploma op maat of door bijvoorbeeld mee te doen aan wedstrijden. Klik hieronder om meer informatie over ons excellent onderwijs te lezen.

Kunst & cultuur

Muzikale en creatieve leerlingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Doe mee met onze muziekavonden, toneelavonden of musicals. Of kies beeldende vorming of muziek als examenvak.

In de spotlights

Muzikale en creatieve leerlingen krijgen bij ons alle ruimte om zich te ontwikkelen. Bijna letterlijk, als je kijkt naar alle mooie muurschilderingen in het gebouw. Doe mee met onze muziekavonden, toneelavonden of musicals. Of kies beeldende vorming of muziek als examenvak.

Onze muziekavonden

Op muzikaal of acteergebied is er veel te beleven. Al veertig jaar is onze muziekavond een begrip in de regio! Vanaf de audities in november tot de muziekavonden in december bruist de school van muziek. Wist je dat de Handsome Poets en Pip Alblas hun carrière zijn gestart op ons podium? En dat Tim van Esch, de zanger van de Handsome Poets, een jaar coaching heeft gedaan voor de muziekavond?

Musical en toneel

In het vroege voorjaar wordt er wekelijks en soms dagelijks geoefend voor de toneel- (of musical-) avonden. Musicals als Mama Mia, Ja zuster, nee zuster, maar ook klassiekers zoals Troje zijn hoogtepunten waar we ieder jaar naar uitkijken!

op het hoogste podium!

Vind je sporten en bewegen leuk? Sportieve uitdagingen zijn er bij ons genoeg. Deelname aan ‘Olympic Moves’, BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) als examenvak op de havo. En beoefen je sport op topniveau, kun je in aanmerking komen voor het Talent- en Topsportprofiel.

Bewegen, sport en maatschappij

Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) is een prachtig vak waar je veel nieuwe sporten leert. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden die je bij geen enkel ander vak leert. Vaardigheden die je in de toekomst goed kunt gebruiken, zoals organiseren, lesgeven en leiding geven. Naast sporten als rugby, cricket, turnen, boksen, atletiek en circus ga je ook op kamp. Een startkamp in havo 4 en een survivalkamp in havo 5. Naast praktijk is er ook theorie. Je krijgt een aantal schoolexamens en opdrachten te verwerken. Ook leer je reanimeren bij het onderdeel EHBO. Je hoeft niet alle sporten te kunnen, iedereen kan BSM kiezen. Als jij sport en bewegen leuk vindt dan is BSM jouw schoolexamenvak!

 

Olympic
moves

Ben jij onze nieuwe sportambassadeur? Ieder jaar gaan we de sportieve strijd aan met andere scholen. Op school vinden de selecties plaats waarna je mee kunt doen aan de regio finales. Win je de regio finale dan ga je in juni mee naar de school finals in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Wij doen altijd mee met veel verschillende sporten: Atletiek, Volleybal, Voetbal, Hockey, Korfbal, en Badminton. In 2017 zijn we Nederlands Kampioen geworden bij het onderdeel Atletiek en 2e van Nederland bij Badminton.

Talent- en topsportprofiel

Beoefen je sport op topniveau en speel je bijvoorbeeld in de eredivisie van jouw leeftijdscategorie? Doe je mee met NK’s, EK’s en WK’s of zit je in een regiotopsportselectie? Dan kom je in aanmerking voor ons Talent- en Topsportprofiel, waarbij we samen met jou bespreken hoe we de schoolzaken kunnen regelen zodat je toch kan blijven doorgroeien als je topsport bedrijft. Leerlingen die gebruik maken van het Talent- en Topsportprofiel krijgen verlof voor wedstrijden, toernooien en trainingsstages. Daarnaast wordt er soepel omgegaan met huiswerk, lessen rondom trainingen en het inhalen van toetsen.

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.