Anne van Norden en Floortje Broere winnen PWS-prijs

Anne en Floortje hebben de PWS-prijs Mavo4 gewonnen en met glans verdiend. Ze hebben er hard voor gewerkt, met een mooi eindresultaat. Anne en Floortje: ”We zijn gaan verzamelen en gaan schrijven. Ons profielwerkstuk hebben we gepresenteerd aan Mavo3. De leerlingen van Mavo3 hebben een beoordelingsformulier ingevuld, ze konden feedback gegeven en vragen stellen. In de aula hebben we in marktkramen ons profielwerkstuk gepresenteerd aan de ouders van de 45 leerlingen uit Mavo4. De ouders hebben ook de profielwerkstukken beoordeeld. Wij vonden het heel leuk dat ouders geïnteresseerd waren en met ze daarover in gesprek te gaan. En we vinden het natuurlijk heel leuk dat ons profiel werkstuk zo goed heeft gescoord.”

Junkie, hoe word je het en hoe kom je er vanaf?

De dames kozen voor een onderwerp die raakt aan de samenleving; Junkie, hoe word je het en hoe kom je er vanaf? Vanuit de ervaring die ze er zelf over mee gekregen hebben en om er een eigen mening over te vormen. Dit hebben ze grondig aangepakt. Ze zijn gaan toetsen of de vooroordelen wel kloppen en hebben een enquête uitgezet onder tieners via social media. Wat zijn nu eigenlijk de gevolgen als je een junk wordt? Een vraagstuk waar Anne en Floortje je verder mee kunnen helpen.

Profiel Werkstuk
”Het is voor het eerst dat Mavoleerlingen die examen gaan doen een prijs winnen. Een PWS wordt gemaakt door leerlingen in de bovenbouw. Voor onze Vwo-leerlingen geldt dat zij hun PWS aan Vwo5 presenteren. Met hun PSW werken zij aan vaardigheden als onderzoeken en presenteren. In de periode van hun PWS krijgen zij ook workshops, bijvoorbeeld hoe je een inhoudsopgave maakt”, vertelt Koen Groenleer, afdelingsleider Mavo.

Bij de diplomering ontvangen Anne en Floortje hun echte prijs. Even in spanning blijven nog dus😉 maar vast van harte gefeliciteerd dames!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws