Boekenpret bij Boekhandel Verkaik/Paagman

Binnenkort is het kerst, het feest van samen zijn, licht en hoop. Ook een moment om stil te staan bij wat je gedurende het jaar voor elkaar betekend hebt en elkaar hiervoor te bedanken. Een mooie uitnodiging voor alle medewerkers van De Goudse Waarden om tijdens de kers&boeken-avond boeken naar eigen keuze uit te zoeken. Er werd naar alle hartenlust gesnuffeld en gelachen onder het genot van een kop snert te midden in de kerstambiance van Boekhandel Verkaik/Paagman.

We gingen eens even op onderzoek uit welke boeken het meest aanspreken. Het oog van de Zorgcoördinator van Praktijkonderwijs viel op Het Grote Nederlandse Wijnwandelboek voorzien van wandelroutes langs wijngaarden en wijnmakers in Nederland. Natuurlijk hoort daar dan een glaasje wijn in een proeflokaal bij.

Onze geliefde conciërge had een super leuk boek voor zijn dochter van 7 jaar gevonden. De zoete zusjes gaan op vakantie. Super leuk, dit blijkt een vloggezin op youtube te zijn die door zijn dochter nauwlettend wordt gevolgd. Hier ga je haar zeker blij mee maken Frans.

Veel collega’s liepen met een lijstje, zo ook Peter en Margreet. Margreet was op zoek naar Het oneindige verhaal van Michael Ende, over een 11-jarige jongen, Bastiaan Balthazar Boeckx, die gebukt gaat onder het overlijden van zijn moeder en als gevolg hiervan een stroeve relatie heeft met zijn vader. “Hier ben ik wel nieuwsgierig naar”, laat Margreet weten en ook Margreet heeft boeken voor haar kleinkinderen op haar lijstje staan.

Bij Ilonka viel het toeval der werkelijkheid. Met het boek Het grote experiment van Yascha Mounk dat gaat over waarom multiculturele samenlevingen uiteenvallen en hoe ze kunnen standhouden in haar handen vertelt Ilonka dat ze vanmorgen in de klas hebben gesproken over voetbal. Waarom het belangrijk is dat Marokko wint, want naast dat ze een goed team zijn gaat het ook over bi-culturariteit. Binnen een democratie is iedereen voor de wet gelijk. Toch toont de praktijk ons vaak een heel ander beeld. Gerenommeerd politiek denker Yascha Mounk laat ons zien dat het verleden cruciale inzichten kan bieden om het in de toekomst beter te doen.

”Ik ben op zoek naar het derde boek van Landlijnen van bestsellerauteur Raynor Winn. In het meesterlijke Landlijnen beschrijft Winn de vaak zware tocht in haar schitterende, heldere taal: de vreemden en vrienden, de wilde natuur en de dieren die zij onderweg tegenkomen. Daarbij weet ze niet alleen het fysieke land, maar ook het onzekere toekomstpad van deze tijd onnavolgbaar in kaart te brengen. Landlijnen beschrijft een onvergetelijke reis die vol onzekerheid begint, en die alleen maar kan eindigen met hoop. Het tweede boek is Winn in een huis terecht gekomen, die eindigde in Cornwall. In het dorpje ben ik zelf geweest. Nu ben ik benieuwd wat gebeurt in het derde boek”. Ellen van Ouwerkerk, docent engels.

De docent Nederlands is een ware Italië fan. Jaarlijks trekken zij er met een oude volkswagen camper op uit om Noord en Midden-Italië te verkennen. Het boek van Sandra Veronesi, de Kolibrie heeft hij dan ook zo gevonden. In Italië werd het boek uitgeroepen tot Boek van het Jaar van 2019.

Wat een mooie persoonlijke cadeaus Goudse Waarden. Heel erg bedankt namens alle collega’s!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws