Voorlichtingsavond bij De Goudse Waarden

Vandaag stonden niet de kinderen maar de ouders centraal. De Goudse Waarden opende haar deuren tijdens de voorlichtingsavond; een belangrijk moment voor ouders om zich te oriënteren op het aanbod van het Voortgezet Onderwijs. Want wie wil nu niet een school die past bij het kind.  Goed onderwijs is belangrijk maar ook de aandacht voor het kind. “Mijn zoon beoefend topsport en traint vier keer per week”, ”Mijn dochter heeft een klas overgeslagen, uitdagend onderwijs is belangrijk”, ”Mijn dochter heeft een taalachterstand” hoe wordt dit begeleid. Vragen waarbij ouders op zoek gaan naar een antwoord.

De Goudse Waarden is een christelijke school gevormd door drie kernwaarden: Iedereen hoort erbij, telt en mag zichzelf zijn; eigenaarschap en een sfeer van liefde en humor. Iedereen moet zich welkom voelen. Leerlingen worden geïnspireerd door bronnen; dit kan een boek zijn, dit kan kunst zijn of poëzie. De Goudse waarden helpt je om je waarden helder te krijgen. De Goudse Waarden kijkt ook over de grens, zo blijkt uit de tijdelijke inrichting en openstelling als basisschool voor Oekraïense jongeren. Ieder kind is uniek, dit kan een beperking zijn, dit kan met de religie te maken hebben, een gender of met een taalachterstand. De Goudse Waarden vindt het belangrijk dat je kind zich thuis voelt in een veilige omgeving waarin begeleiding is voor wie dit nodig heeft. Er is een mentor, er is een leerjaarcoördinator, op dinsdagmiddagen zijn er steunlessen en ook de zorgbegeleiding wordt nauwlettend opgepakt.

Alle niveaus
Bij De Goudse Waarden kun je terecht voor alle niveaus; praktijkonderwijs-vmbo-mavo-havo en vwo. Voor het vmbo ga je naar de locatie Kanaalstraat. Voor praktijkonderwijs naar de Nederhorststraat. En voor de mavo, havo en vwo òfwel Lyceum ga je met ingang van 1 januari naar het spiksplinter nieuwe gebouw aan de Heemskerkstraat. Dit is meteen het duurzaamste schoolgebouw van Gouda en we hopen dat er nog veel meer duurzame gebouwen zullen volgen. Het gebouw is heel bijzonder, het is inclusief. De rolstoelopgang is daar een voorbeeld van. Grappig is dat de trap van het voorgaande gebouw al bijzonder was, want als je daarop zat hoorde je erbij.

Experts aan het woord
Keano, Dounia, Jaelynn en Brechtje vertellen wat zij leuk vinden aan hun school. Keanu volgt TTO want hij wil Developer worden en engels is dan toch wel handig. Jealynn vindt Future, een programma bij het vmbo interessant. Ze hebben ook nog goede tips voor de ouders: ”Laat je kind zichzelf zijn”, Laat je kind goed het rooster bijhouden in SOM today, altijd ’s-Morgens om 07.30 uur even kijken”, ”Zet je kind niet op een te hoog niveau, ze moeten het ook leuk hebben”.

Wil je meer weten over de activiteiten bij De Goudse Waarden. Kijk dan op https://www.degoudsewaarden.nl/voorlichtingsmomenten/ Een VIP-rondleiding voor ouders met hun kind behoort tot de mogelijkheden.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws