Herbouwfase lyceumlocatie is gestart!

We zijn weer een stap dichterbij ons vernieuwde schoolgebouw! Afgelopen vrijdag heeft wethouder  Thierry van Vugt samen met Peter van Dijk het bouwbord bij onze lyceumlocatie onthuld; “Ik ben blij dat we nu echt van start kunnen gaan met dit omvangrijk bouwproject dat niet alleen bijdraagt aan de verdere onderwijsontwikkeling in Gouda, maar ook een impuls geeft aan de verduurzaming van de Goudse gebouwen.

Een ambitieus project, want behalve het fundament, de zuilen en de vloeren wordt het gehele gebouw duurzaam vernieuwd, volledig gasloos en bijna energieneutraal. Dankzij klimaatregulatie zal het er altijd aangenaam vertoeven zijn.

De renovatie wordt een grotendeels Goudse samenwerking. Niet alleen is het ontwerp gemaakt door Gouwenaar Rien Trouborst van architectenbureau GAF. De gemeente Gouda heeft een budget beschikbaar gesteld. Het Goudse aannemersbedrijf J.P. van Eesteren zal samen met installatiebedrijf Croonwolter & Dros de bouw realiseren en een deel van het uitvoerend werk is inmiddels verricht door de leerlingen van de Goudse praktijkonderwijsopleiding van De Goudse Waarden. Zij hebben houtwerk uit het oude gebouw geschikt gemaakt voor hergebruik.

Omdat gekozen is voor renovatie in plaats van nieuwbouw, zal de transparante uitstraling  van het oude gebouw gehandhaafd blijven en zelfs versterkt worden. Er ontstaat deze zomer een volledig up-to-date gebouw, met veel verschillende soorten ruimtes waarin leerlingen alleen of in groepen kunnen samenwerken. De leerlingen die komende zomer nieuw op school starten, zullen direct gebruikmaken van het splinternieuwe gebouw!

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws