Het Festival BinnenKijken in het Onderwijs gaat van start

Meer dan 80 geïnteresseerden in een baan in het onderwijs uit de regio Gouda komen vandaag meer te weten over werken in het onderwijs maar kunnen ook terecht voor specifieke vragen. Vandaag vindt het Festival BinnenKijken in het Onderwijs plaats bij CSG De Goudse Waarden.

Bij het Festival zijn diverse schoolbesturen uit Gouda e.o. aanwezig, kan er informatie worden opgehaald over opleidingen, kun je zelf-testen doen, in gesprek gaan met eerdere zij-instromers en leerlingen, presentaties bijwonen en informeren welke functies er eigenlijk zijn binnen een school.

Peter van Dijk, rector van De Goudse Waarden opent: ”Vandaag is het een historisch moment. Samen met de Goudse Scholen werken wij samen om 80 potentiële zij-instromers te interesseren voor een baan in het onderwijs. Wij zijn straks heel nieuwsgierig naar wat de ervaringen zijn, wat je hebt geleerd en wat je ervan vindt. Daarvoor hebben wij achterwerk in de kast opgesteld waar wij je graag voor uitnodigen.”

Wethouder Thierry van Vugt geeft mee dat we allemaal weten hoe leuk werken in het onderwijs is. BinnenKijken in het Onderwijs is een mooie actie van het WSP die past binnen de onderwijsagenda. Maya van Es, projectmanager, voegt toe dat de interesse voor scholen de laatste jaren is afgenomen. Deze actie is binnen de regio opgezet om geïnteresseerden over de streep te trekken om een baan in het onderwijs te overwegen.

Onder de deelnemers heerst onzekerheid, “het lijk mij best wel spannend om de klas in te gaan”. Eerdere zij-instromers geven het advies om je te oriënteren. “Ik denk dat het belangrijk is dat je investeert. Wat wil je weten, wat wil je leren. Pak de kans om mee te kijken in de klas. Neem initiatief, ga in gesprek met docenten.”

Wij hopen straks weer nieuwe geïnteresseerden te mogen verwelkomen binnen het PO- en VO-onderwijs.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws