Little Victorians Evening Show at De Goudse Waarden

Vorige week was de Phileas Fogg Theatre Company bij De Goudse Waarden. In de interactieve Engelstalige toneelvoorstelling Little Victorians verplaatsten onze tweetalige havo- en vwo-brugklasleerlingen zich in het leven van arme kinderen in het Victoriaanse tijdperk (tweede helft 19e eeuw) in Engeland.
Voorzien van enkele attributen en een paar houtskoolvegen werden de leerlingen in twee uur tijd stap voor stap meegenomen in het leven tijdens de Industriële Revolutie. Een leven vol armoede, viezigheid en vechten voor je bestaan.
Alle leerlingen kregen een rol en werden enthousiast aangemoedigd door beide acteurs van Phileas Fogg. Het was verrassend te zien hoe snel de leerlingen het oppakten. Acteren en tegelijk Engels leren! Volgens docente Mare Hamersma is dat het doel van deze workshop en ‘Evening Show’: acteren en theater te gebruiken om de leerlingen meer zelfvertrouwen te geven bij het spreken in en het luisteren naar de Engelse taal.
Een enthousiaste leerling vertelde na afloop: ‘Ik vond het spannend, maar ook heel leuk om op deze manier met taal bezig te zijn. Soms zaten er woorden tussen die ik niet kende, maar dan kon ik het uit de context wel afleiden.’
Mare Hamersma is supertrots: ‘Onze TTO-brugklasleerlingen leverden een knappe acteerprestatie en lieten zien hoe goed ze na een half jaar brugklas de Engelse taal al spreken en verstaan’. En de leerlingen zelf? Zij hebben zichtbaar genoten van deze geslaagde, leerzame en gezellige avond!

Voorbereiding Little Vicorians 2022
Archieffoto
Archieffoto

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws