Op pad met NXT

Op vrijdag 25 maart zijn we met onze NXT-leerlingen naar 3 bestemmingen geweest.

In cultuurhuis De Garenspinnerij in Gouda konden de leerlingen hun creatieve ei kwijt: met IPads werden er stop motion filmpjes gemaakt van 20 tot 30 seconden, miniaturen werden van dichtbij op de gevoelige plaat vastgelegd, initialen van leerlingen werden in sierlijke letters op het papier vastgelegd en woorden als ‘Wham’ en ‘Kaboom’ werden knallend en kleurrijk getekend en geschilderd.

Het bezoek aan het wereldmuseum bestond uit 2 delen: een binnen- en een buitenprogramma. In het museum hebben we foto’s, verhalen, voorwerpen, kleding, patronen en symbolen gezien van verschillende culturen.

Kruispunt Rotterdam liet ons een collectie zien van toen en nu. Rotterdam heeft de wereld altijd dichterbij gebracht, eerst met zijn handelsreizen en vandaag met zijn 170 nationaliteiten. Op de step werden we meegenomen naar het niet gebombardeerde deel van Rotterdam. We hebben kennis gemaakt met objecten en gebouwen die het verhaal vertellen van meer dan 130 jaar verzamelen door Rotterdammers, voor Rotterdammers. Het mooie weer maakte van deze dag helemaal een feestje!

Bij NEMO in Amsterdam hebben de kids zich, na een gezellige busreis, ondergedompeld in allerlei aspecten van wetenschap. Aardbevingsbestendig bouwen, optische illusies, en de vraag of we alleen zijn in het heelal werden verkend. Maar ook dichter-bij-huis zaken zoals als de eerste tongzoen en het zonnige dakterras waren populair. Een hoogtepunt was de zg. “kettingreactie”, zoek maar eens op youtube!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws