Proefdraaien bij De Goudse Waarden

Vandaag kon je ‘proefdraaien’ bij De Goudse Waarden. Groep 8-ers konden echte lessen volgen bij alle locaties, van Praktijkonderwijs tot aan het Lyceum. Heel veel kinderen hadden daar wel zin in.


Proeflesmiddag locatie Praktijkonderwijs

Vandaag had het Praktijkonderwijs bij De Goudse Waarden speciale gasten! Kinderen mochten een middag komen proefdraaien. Bij het vak Creatief maakten zij een eigen Gouwie Potlood, hoe leuk is het om daarmee straks te gaan schrijven. In de keuken mocht je niet alleen een kijkje nemen maar ook nog eens een lekkere tosti-ei bakken, en opeten😉 En ook in de gymzaal was er veel plezier met een beweegbare baan, een super trampoline, voetbal en trefbal. Leuk dat jullie er waren!

Het bijzondere van het Praktijkonderwijs bij De Goudse Waarden? ”Het is kleinschalig, er wordt vooral praktisch onderwijs gegeven in een vast rooster, de groepen zijn klein, en we zijn veel in contact met de leerlingen”, aldus docent Ilse Vegter. Daarbij heeft het Praktijkonderwijs een eigen entree, een eigen schoolplein en voelt het vooral knus en veilig aan.

Wil je meer weten over het Praktijkonderwijs? Of wil je graag een persoonlijke rondleiding waarbij je meteen al je vragen kunt stellen? Neem dan contact op via praktijkonderwijs@degoudsewaarden.nl

 

Proeflesmiddag locatie vmbo

Hoe maak je je DNA uit je eigen lichaam zichtbaar? Docent Gert Anker legde het vandaag tijdens een biologielesje uit. Voor degenen die er niet bij waren hebben wij het eerdere filmpje van deze proefles nog even terug gezocht, don’t try this @home😉 Vanmiddag konden leerlingen van groep 8 proeflessen volgen bij alle locaties van De Goudse Waarden. Dat vonden ze hartstikke leuk natuurlijk want dan zie je pas hoe dat echt gaat in het voortgezet onderwijs.

In januari kun je als je het leuk vindt meedoen met een vmbo-Future-middag. Wat dat precies is verklappen wij nog niet maar wij zouden het erg leuk vinden als je komt. En je kunt je samen met je ouders opgeven voor een heuse VIP-rondleiding op de vmbo-locatie samen met je ouders. Via de website kun je je hiervoor aanmelden.

 

Proeflesmiddag Lyceum

Wat een enthousiasme, bijna 200 groep 8-ers deden mee aan de proeflessen bij het Lyceum. De keuze voor een school moest nog gemaakt worden maar leuk en spannend natuurlijk om bij de verschillende scholen lessen te mogen volgen. Wat vind jij belangrijk van een school, hoe kies jij? “Mijn broer zit hier al, ik ga hier ook naartoe”, “Mijn vriendinnen vinden het een leuke school, elke week volgen zij een les frans bij De Goudse Waarden”, “Ik hoef niet persé naar dezelfde school als mijn klasgenoten, je maakt toch nieuwe vriendinnen”, “De docenten moeten leuk zijn” om zomaar een paar voorbeelden te noemen. De keuze staat nog vrij en altijd goed natuurlijk om rond te kijken.

De leerlingen vonden de proeflessen erg leuk en divers. Zo konden zij een proefles Beeldende Vorming volgen, Nederlands, deden zij mee aan Levend memory tijdens NXT, gingen ze beroepen uitbeelden bij Drama of leerden zij met elkaar een dans.

Voor groep 8-ers heeft het Lyceum nog meer leuke activiteiten op het programma. Van een TTO discovery middag, een gymnasiummiddag tot een VIP-rondleiding met je ouders. Meer over deze activiteiten vind je op de website.

Vanaf 1 januari krijgen alle leerlingen van het Lyceum les in het nieuwe gebouw aan de Heemskerkstraat. Leuk als je dan weer bij ons komt kijken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws