Serdar Gözübüyük op De Goudse Waarden

Op maandag 11 oktober gaf de bekende Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük een gastles aan de leerlingen van het praktijkonderwijs op De Goudse Waarden. Aan de hand van ervaringen uit zijn carrière en videobeelden uit het betaalde voetbal, liet hij de leerlingen kennismaken met de soms agressieve cultuur rond het voetbal. De woorden “respect”, “fair play” en “sportiviteit” stonden centraal in zijn verhaal. Hoe ga je om met kritiek? Wat doe je als je je onterecht beschuldigd wordt? Wie is jouw voorbeeld? En wat doe je als er ergens een opstootje is? Is dit gedrag waar je ouders trots op zullen zijn?

Met deze en andere vragen zette hij de leerlingen aan het denken. Daarnaast vertelde hij over zijn eigen leven, waarin hij geknokt heeft om zijn huidige positie te bereiken en hield hij de leerlingen ook voor vast te houden aan hun droom.
Iedereen zat vol aandacht te luisteren en de boodschap kwam dan ook goed binnen.
Burgemeester Pieter Verhoeve vertelde hoe hij onder de indruk was van Serdars verhaal en het enorm waardeerde dat hij dit met de Goudse leerlingen wilde delen.

Ook het AD was aanwezig, lees ‘Onze hulpverleners zijn de helden van de straat’

 

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws