Kennismaken met NXT en Future

Aan de Heemskerkstraat maakten toekomstige brugklas leerlingen mavo, havo, vwo kennis met NXT, en aan de Kanaalstraat toekomstige brugklas leerlingen kennis met Future.

NXT
De Heemskerkstraat was ook meteen een beetje bijzonder, de groep 8 leerlingen kregen meteen een sneak preview in het nieuwe gebouw. Maar wat is nu NXT? Bij de mavo, havo, vwo krijg je vier dagen les met vakken als frans, wiskunde, science, kunst of muziek en op vrijdag krijg je wel les maar dan NXT-gericht. Wat je geleerd hebt ga je toepassen in projecten. Je gaat dan bijvoorbeeld als een journalist mensen interviewen of een huis ontwerpen. Vervolgens gaan de leerlingen in workshops aan de slag zoals bij meneer Heerkens. Ze worden uitgedaagd mee te denken over de inrichting van Planeet X. Wat is er nodig voordat wij mensen naar een andere planeet kunnen? Wat moet er allemaal mee in de raketten? Wat kunnen we op een planeet als Mars vinden en gebruiken?

Wil je meer weten over NXT voor de mavo, havo, vwo? Kom dan naar het open huis op 3 februari, locatie Heemskerkstraat 105.

Future
Ben je een vmbo-leerling en kies je voor Future dan leer je creatief te denken en creatief bezig te zijn, design thinking. Maar wat is nu design thinking? De groep 8 leerlingen worden uitgedaagd een voertuig te tekenen die over het land kan bewegen, in de lucht en door het water. Vervolgens gaan de leerlingen met Fimo klei aan de slag en maken zij van hun voertuig een 3D-ontwerp.

Wil je meer weten over Future voor het vmbo? Kom dan naar het open huis op 3 februari, locatie Kanaalstraat 31.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws