Ook het Huis van de Stad helpt mee!

Met stapels spijkerbroeken betreedt Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda samen met kinderwethouder Noor vandaag De Goudse Waarden. Het zijn de spijkerbroeken van het Huis van de Stad èn die Noor heeft verzameld op school, die in hergebruik gaan. Ze worden straks gerecycled tot isolatie van de nieuwbouw van De Goudse Waarden.

Van Vugt: “Het is belangrijk dat we de onderwijshuisvestingsprojecten in onze stad zo duurzaam en circulair mogelijk uitvoeren. In dit project van De Goudse Waarden hergebruiken we oude spijkerbroeken, die anders wellicht op de afvalberg landen. En laten we scholieren op een creatieve wijze kennismaken met de innovatieve, circulaire mogelijkheden die er zijn.”

Tot 16 maart kan iedereen spijkerbroeken inleveren bij De Goudse Waarden. De fa. Metadecor zorgt ervoor dat ze worden verwerkt tot isolatiemateriaal. En tot slot voor een mooie gevel van de nieuwbouw. Na de zomer is dit het nieuwe schoolgebouw voor onze leerlingen van de mavo, havo en vwo waar niet alleen de gevel duurzaam is.

Peter van Dijk: ”Inmiddels worden we van alle kanten geholpen. Niet alleen door onze leerlingen, maar ook mensen uit de buurt leveren broeken in. Zelfs een Franse school, het Lycée François Villon in Beaugency, heeft onze actie omarmt en komt volgende week een buslading broeken brengen.”

Save the date: 31 Maart
Op 31 maart vindt de Hackathon plaats bij De Goudse Waarden. De leerlingen denken mee over hoe je een evenement kunt verduurzamen. Acht scholen doen mee. Meer hierover vind je op duurzaamheidsdaggouda.nl.

Na de bekendmaking van het winnende team volgt de bekendmaking van de winnaars van de spijkerbroekenactie. Dit doen we online op onze Go Green spijkerbroeken-actie-webpagina.
De prijzen van de spijkerbroekenactie zijn gesponsord door de lokale bedrijven en verenigingen. Met dank aan de fa. Metadecor, Lok Installaties Bodegraven, Sportpunt Gouda, De Klerk BinnenBouw Moordrecht, IJsselstein elektrotechniek, De Vries en Verburg Bouw B.V., Savelberg, HC Waddinxveen en Atletiekvereniging Gouda.

Foto: © Astrid den Haan

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meer nieuws