havo/VWO/TTO

Excellent onderwijs

Heb je tijd over of gewoon nog heel veel zin in wat extra’s op school? Kijk dan eens naar ons excellent programma! Hier vind je verschillende uitdagingen of kun je je kennis nog verder uitbreiden.

Versneld je diploma halen

Ben je op zoek naar extra uitdaging? Ook dat kun je bij de Goudse Waarden vinden. Bijvoorbeeld versneld je diploma halen? Onze school is één van de 24 middelbare scholen die dit aan toptalenten aan mag bieden. Je doet het vwo in vijf jaar in plaats van de reguliere zes jaar. Een vijfjarig vwo-traject ziet er in het kort als volgt uit:

  1. Je doet de brugklas gewoon met alle andere leerlingen.
  2. In het tweede leerjaar ga je bij een aantal vakken in een hoger tempo door de stof heen.
  3. Na het tweede leerjaar ga je naar de vierde klas.
  4. Vanaf de vierde klas volg je de meeste vakken in het gewone tempo.

 

Bij enkele vakken zal je nog wat extra’s moeten doen. Als je het versneld vwo volgt, krijg je een eigen mentor en deze blijft jouw mentor tot aan het diploma. Het is ook mogelijk om een deel van je vakkenpakket versneld af te sluiten. Zo komt er tijd vrij om deel te nemen aan een van de talenttrajecten binnen onze school of op de universiteit.

Is versnellen iets voor jou? Dat bespreken we aan het einde van de brugklas met je!

Snel naar

DGW cum-laude

Als je niet alle lessen nodig hebt en het hele programma met gemak kunt volgen kun je in aanmerking komen voor onze DGW cum-lauderegeling. Je krijgt dan de mogelijkheid om tijdens een deel van de lessen aan je eigen persoonlijke programma te werken. Samen met jouw begeleider volg je een individueel leertraject.

OLYMPIADES EN PWS

Tot slot kun je ook nog prijzen winnen. Zowel bij de verschillende Olympiades waar we aan meedoen vanuit school, maar ook op school zelf kun je laten zien dat je de beste bent. Elk jaar nomineren onze docenten enkele briljante profielwerkstukken (PWS) van zowel havo- als vwo-leerlingen. Tijdens een speciale bijeenkomst in de aula presenteren de genomineerde leerlingen hun PWS ten overstaan van andere leerlingen en een jury. Daarna wordt de winnaar bekendgemaakt en reiken we volt trots onze DGW PWS-prijs uit. Leerlingen krijgen een geldbedrag en hun naam wordt opgenomen in onze wall of fame. Dat wil jij toch ook?

'uitdagend, maar ook super leuk'

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Naam leerling

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld de vakken, beroepsprofielen of de begeleiding, vul dan hier het formulier in en we proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.